Lezing en workshop over architectuurfotografie

sociëteit_de_witte

sociëteit_de_witte

Op uitnodiging van enkele leden van Sociëteit De Witte heb ik voor de Fototafel een lezing gehouden over architectuurfotografie. Aan de hand van veel foto’s heb ik laten zien hoe ik als architectuurfotograaf te werk ga. Tijdens de lezing heb ik gesproken over de apparatuur waarmee ik werk, de keuze voor bepaalde objectieven, de beleving van een gebouw overbrengen in foto’s, compositieregels, mensen in beeld, het wisselvallige Hollandse weer, programma’s voor digitale afwerking, de samenwerking met klanten, ….enz. Na afloop werd mij een diner aangeboden in de grote zaal van de sociëteit op de eerste verdieping. (zie foto’s boven)

Twee weken na mijn lezing heb ik voor een aantal leden van de Fototafel nog een workshop architectuurfotografie gegeven. Naast het demonstreren hoe ik met mijn professionele camera te werk ga, heb ik ook laten zien dat je met een simpele camera of smartphone ook al heel aardige architectuurfoto’s kunt maken. De workshop vond plaats in De Nieuwe Badkapel in Scheveningen. Dit Rijksmonument is gebouwd in 1916. De ontwerper van deze kerk was de architect W.CH. Kuijpers te Scheveningen. Het is een mooi en evenwichtig voorbeeld van protestantse architectuur, beïnvloed door H.P. Berlage en K.P.C. Bazel.

de_nieuwe_badkapelde_nieuwe_badkapelde_nieuwe_badkapel1509_badkapel_022de_nieuwe_badkapelde_nieuwe_badkapelde_nieuwe_badkapelnieuwe_badkapelde_nieuwe_badkapel