Nieuwe stationshal Arnhem

centraal-station-arnhem-architectuurfotografie

Op 19 november is de nieuwe hal van Arnhem Centraal geopend voor het publiek. Het ontwerp is gemaakt door de architectenbureaus UNStudio, Arup en bureau B+B.

De stationshal heeft een bijzondere architectuur, waarin alle natuurlijke hoogte verschillen worden overbrugd. Het is ruim, overzichtelijk en modern. De hal is zo vloeiend gebouwd dat de reiziger ver voor zich uit kan kijken en vrijwel nergens een hoek om hoeft. De basisconstructie is in staal uitgevoerd, het dak in beton elementen. De toepassing van vervormbare mallen maakte het mogelijk om in beton de complexe vorm te bekleden.

Voor het uittesten van een nieuwe camera ben ik een middag in deze fraaie stationshal gaan fotograferen. Ik was die middag niet de enige fotograaf, minstens 20 andere enthousiaste fotografen hadden ook voor deze locatie gekozen. Voor een architectuurfotograaf is Arnhem Centraal dan ook een zeer inspirerende plek.

Hieronder een selectie van de beelden die ik die middag heb gemaakt.

centraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiearnhem-centraal-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiearnhem-centraal-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografiecentraal-station-arnhem-architectuurfotografie