Shot with my iPhone

“How mobile photography has helped redefine the way in which photographers approach their art”   (Sony World Photography Awards)

shot_with_iphone

De ontwikkelingen op het gebied van cameratechnologie in mobiele telefoons heeft er toe geleid dat steeds meer fotografen actief gebruik maken van hun smartphone of tablet. Overal en in praktisch elke situatie kunnen momenten worden vastgelegd en iedereen die een smartphone heeft kan visueel het dagelijkse leven documenteren. Er zijn op dit moment meer mobiele telefoons op de wereld dan dat er mensen zijn. De Sony World Photography Awards heeft dit jaar voor het eerst een speciale smartphone categorie toegevoegd.

Professionele fotografen gebruiken de tablet/smartphone niet alleen voor het maken van foto’s. Vanwege het grote beeldscherm zijn ze ook heel geschikt om previews op te bekijken. Een soort Polaroidcamera dus. Heeft je fotocamera WiFi aan boord dan kan je met je tablet of smartphone direct contact maken met het netwerk van deze camera. Als je eenmaal verbinding hebt dan kan je een gemaakte foto direct op je mobiele apparaat bekijken en beoordelen. Met een speciale app kan je je tablet/smartphone ook bebruiken als luxe afstandsbediening.

Hieronder een selectie van foto’s die ik de afgelopen maanden met mijn iPhone heb gemaakt. Ik heb deze telefoon altijd bij me en fotografeer er regelmatig mee. De drempel om leuke, spontane en creatieve foto’s te maken is met de komst van de smartphone enorm verlaagd.

Meer foto’s zijn te bekijken in de speciale iPhone rubriek onder vrijwerk.

shot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphoneshot_with_iphone